Lilypie - Fifth Birthday

Lilypie - Second Birthday

sâmbătă, 24 decembrie 2016

De Crăciun

Ne-a găsit gripa. Pe noi, adulții. Sincron. O minunăție. Două zile n-am știut de capul nostru, baby sitter a fost televizorul. Evident, a treia zi s-au plictisit copiii și de ăla, așa că am renunțat la bolit (muahaha! Că nici nu ne puteam ridica din pat azi dimineață). 
N-am gătit, n-am curățat, n-am înnoit nimic, pur și simplu am montat bradul, să nu rămânem fără, și eroul meu a fost la cumpărături de-alea turbo, gen pâine, lapte și ceva carne proaspătă, să nu decedăm de inaniție în caz că ne însănătoșim în weekendul prelungit. 
Ca norocul, n-am avut gardă, că nu știu cine ar fi reușit să mă înlocuiască, deh, oamenii mai pleacă pe  ici, pe colo, mai ales de Sărbători. Mi-e și frică să întreb cum s-au descurcat la spital cu trei oameni bolnavi (din 7) și doi în concediu... Ghiciți dacă avem vaccinul antigripal! Nope. Că lista cu doritorii s-a finalizat acu' o săptămână, medicul "de întreprindere" vine abia la mijlocul lui ianuarie. Gripa i-a luat-o înainte. Evident că vaccinul ar fi trebuit făcut prin octombrie, da' atunci nu se știa cine și cât plătește pentru serviciile externe de medicina muncii. La medicul de familie cică nu mă vaccinează, că spitalul e responsabil. Și cum n-am avut timp și chef să mă cert/programez/argumentez cu diverși, am lăsat-o și eu baltă, ca toți ceilalți colegi - normal, dacă ești medic, îți asumi riscurile. Bine că-i doar gripă și nu Ebola. 
Cel mai rău îmi pare că a trebuit să dezinvităm invitații de Crăciun. Pe motiv că Moșul are doar gripă în sac... 

4 comentarii:

 1. Tot binele spre rau, pana la urma! Insanatosire grabnica si sarbatori linistite! Sa ne recitim cu bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Multumim. Cu insanatosirea inca asteptam s-o indeplinim, sarbatorile trec acusi.

   Ștergere
 2. Insanatosire grabnica!!! Nici noi n-am facut flu shot, dar noi nu-l facem niciodata oricum :P Am fost si noi toti 5 bolnavi, s-a virusat mafiotul ala mic si a impartit la toata lumea, pe rind. Io mi-am pierdut si vocea , spre bucuria tuturor, ca nu mai bate mama dn gura si ne putem face de cap :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. De anul asta fac vaccinul, cel putin eu. Pentru ca lucrez in spital si e imposibil sa ma feresc de contactul cu toate virusurile si bacteriile posibile, multe rezistente la diverse. Si pentru ca imunitatea mea e la pamant din cauza de nesomn cronic. Ce aduc copiii de la gradinita e de obicei parfum fata de ceea ce aduc eu. Si acum de la mine a pornit, s-a confirmat virusul in spital, jumatate de personal e scos din lupta.

   Ștergere