duminică, 31 ianuarie 2016

”Ivolușon”

Evoluăm. Adică ei cresc, noi îmbătrânim. 

Iepurino cel mic s-a prefăcut într-un ditamai iepuroiul care mănâncă singur cu lingurița (ok, nu la nivel de lăsat singur la restaurant), se exprimă jumătate verbal, jumătate prin mimică și gestică foarte elocvent, râde mult, se cațără pe unde nici cu gândul nu gândești și în general e de mare ajutor în gospodărie la făcut ordine pe te miri unde :). 

Viezurino (micul mare, sau marele mic) e un preșcolar serios, cu preocupări intelectuale gen cum citim corect numerele de 5-6-7 cifre, spre panica educatoarelor (da, și pe astea noi le stresează capacitățile lui intelectuale), învață să citească titluri din ziare și logo-uri de firme, și exersează cățăratul în copaci. Problema e să depistăm, noi, adulții, ramurile care teoretic îl țin, că depășește masiv media grupei de vârstă la înălțime și implicit la greutate. 

Noi, "bătrânii", practicăm diverse sporturi extreme gen cine stă treaz cele mai multe ore când au amândoi copiii enterocolită, și care dintre noi rezistă doar cu o singură două trei cafele pe zi. Unii dintre noi mai practică și la job, alții încă se ”lăfăie” în ”concediul” de creștere a copilului.

În rest, ne delectăm cu superba politică germană, cu discuții sterile despre legea imigrației, cu vremea suspect de caldă, ca de toamnă mohorâtă, mai vizităm locuri de joacă indoor și piscina locală. Așteptăm primăvara și zile mai bune, în care să mă apuc din nou de scris (cărți, că deh, why not?), de lecturat titlurile cu care sunt în urmă rău, de sport, de tricotat la modul serios, de ieșit în oraș în pantofi cu toc, de făcut o gastroscopie sau două, de pus un cateter venos central...

6 comentarii:

 1. sper că o să-ţi faci reclamă aici la (următoarea) carte! :>

  RăspundețiȘtergere
 2. Ioana, mie-mi place finalul :))) Ala cu cateterul..si cu gatro..cumse cheama aia:P
  Sa tot vina asa o primavara:)))))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. I-am spus sefului: cand ma intorc din concediu, zic "buna ziua, io-s aia, in caz ca m-ati uitat" si direct in sala de gastroscopie ma duc, pana nu fac vreo 2-3 nu sunt buna de lucrat pe station :)). Era sa se indoaie de ras omul, a zis ca ok, am la dispozitie prima zi numai pentru gastro, daca sunt in asemenea sevraj, si pe urma pot sa dau o tura si pe la terapie intensiva, pentru cateterul ala, in caz ca apare oportunitatea. Am cel mai bun sef din lume!

   Ștergere
  2. :))))
   Pacientii stiu asta???:))))

   Ștergere
  3. Pacientii dorm frumos in timpul procedurilor :)).

   Ștergere