marți, 24 septembrie 2013

Intră în scenă Puitzul locvace

Dintre perlele mele preferate:
- la duș, după ce ne spălăm, sau când nu mai are chef: "Gata apa, ieșim, capotul cu McQueen!".
- înghețata este încă, pe alocuri, "entitate".
- numără fără greșeală până la 12, pe sărite sau în ordine greșită până la 20, în română și în germană. Dar degetele sunt 1,2,4,5,6 :). Sau mașinile sunt 2,7,8,9,11,14
- ieri trecea autobuzul local, nr. K50. Multă vreme n-am înțeles de ce copilul urla după el "Ka cinci, ka cinci și zero".
- "mașina noastră" era verde. Acum e neagră. Aia e "mașina gri", dar nu "mașina noastră". Mai nou vrea însă să se plimbe cu "mașina roșu", sau "roșie", depinde de toane. Roșie nu ținem. Iar în McQueen de jucărie nu încape :).
- încearcă să pronunțe "internațional", "tvr 1", "papanacion for the nation" - ăștia ar fi papanași pentru națiune (istorie lungă cu ramificații în perioada de licean a lui tati). 
- mai nou vrea "iaiurt" și "bisculeți" (combinație obscură între biscuiți și pufuleți, însemnând pufuleți).
- ”vrei poveste cu băiețel”, cu ”mămica lui lui și cu tăticulul lui” (evident că se aude ciudat, multă vreme nu am reușit să descifrez la ce se referea). 
- ”Puitzul lui maaaami”

2 comentarii:

  1. Sunt haiosi tare incercand sa invete sa vorbeasca! :)) Matei mai are inca multe pe care nu le descifram, dar imi place ca orice cuvant ar auzi, se straduieste sa.l pronunte.
    De ex, la gata zice "data", goala-goa, ceai-can, cia-cia erau cirese, visine si zmeura, acum au ramas doar struguri, dar le zice doar cia. Pufuletii sunt pufu si biscuitii bicu si dulceata-geata. Iar el e Matei, dupa ce buna vreme a zis Mati. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. la noi era multa vreme "bucatzite" in loc de biscuite, iar "cirese" in loc de "cereale"... cat sa iti dai seama ce "false friends" aveam in vocabular.

    RăspundețiȘtergere