sâmbătă, 24 august 2013

Boleșnițe contagioase (2)

Oreion nu ținem. Spun anticorpii. Așa că o zi am stat acasă numai așa, de ochi frumoși, că era închis la grădi.

Mi-am petrecut dimineața aia cu telefoane în stânga și în dreapta, după rezultatele analizelor, la medic, după tot soiul de adeverințe pentru a primi alte adeverințe care să certifice că nu am chiulit nemotivat de la muncă, după programări la medic pentru copil, căruia nu i s-a dezumflat de tot falca și din când în când îmi comunică, ducând mâna la obraz, că ”îl doare musca”. N-am înțeles ce vrea să spună, că îl doare când mușcă, sau că l-a mușcat o insectă (toate insectele fiind ”musca”).

Pediatrul înlocuitor al pediatrei noastre a decretat că pruncul va fi îndopat cu antibiotic, chiar fără vreun semn de infecție bacteriană, pe principiul că, deși boala e virală (no kidding?), după o săptămână de evoluție fără îmbunătățiri e indicat antibioticul. No bun. Nefiind nici eu mai deșteaptă, zic mda, hai să încercăm, și îndop pruncul cu ”ăla galben” - sirop antibiotic pentru copii, cu aromă de portocale. 

După vreo 4 zile, umflătura se micșorează, devine invizibilă cu ochiul liber, la palpare ce mai ițea capul. După 7 zile declarăm tratamentul încheiat. A 8-a zi spre seară, umflătura timid reloaded, a 9-a zi umflătura back in business... decid să contactez pediatra noastră proaspăt întoarsă din concediu, aia ne trimite la nas-gât-urechi. Din cauza orei înaintate de după-amiază, aproape 16:00, nu mai găsim nici un cabinet ORL deschis, urgență nu eram, totuși îmi bag nasul la urgențele ORL adulți după orele 19:00, aceeași zi, unde, pe lângă bombănelile de rigoare, cum că de ce deranjăm etc., ne alegem cu diagnosticul de... oreion! Sună cunoscut. Mă înfoi la colegu', scot frumos rezultatele analizelor fiului și îi spun vreo două de dulce despre cum nu va scrie el niciunde cuvintele parotidită epidemică, dacă ține la prestigiul lui profesional. Am fost îndeajuns de convingătoare. 

Săptămâna viitoare, odiseea continuă cu un alt specialist ORL. Până atunci, umflătura ”rulează”! 

2 comentarii: