miercuri, 3 aprilie 2013

Grădinar 2

A doua zi la grădiniță: intrăm, copilul se năpustește pe ușă înainte să apuc să îl dezbrac, îl târăsc sub proteste înapoi în hol, îi scot jacheta, îl încalț cu papucii de grădi. Se năpustește din nou înăuntru, apoi, cu aceeași viteză, afară :)). Îl iau de mână, intrăm amândoi. Se resemnează și începe să exploreze prin jur, în timp ce eu stau cuminte și tăcută pe scaunul special destinat mie. Educatoarea Kerstin încearcă să îl amuze pe Viezure, care, surpriză, îi povestește câte în lună și în stele, ÎN GERMANĂ!!! Când i se pare că nu îl mai ascultă cu destul interes, se adresează celeilalte educatoare, care pregătea al doilea mic dejun al zilei. Femeia, să pice de pe scaun, nu-i venea să creadă că pruncul nu o evită :)). 

Hotărâm de comun acord că, având în vedere neașteptatele progrese ale Viezurelui, putem trece deja la a experimenta micul dejun chiar în acea zi. Copilașii și educatoarele se așează la masă, cântă un soi de cântecel-rugăciune (de, grădi evanghelică), mulțumesc Domnului pentru masă și bucate, și mănâncă în bună pace, cu Viezure cu tot. Cu excepția faptului că nu a rămas așezat tot timpul mesei, lucru normal la început (găseau educatoarele), a fost ok. 

Mâine vine partea mai grea, aia în care eu voi avea permisiunea să plec din grupă și să îl las acolo. Am fost avertizată că va plânge. Mda. Nu-l voi lăsa să plângă, nu l-am lăsat nici la dădacă, și s-a obișnuit de minune. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu