marți, 19 februarie 2013

Acasă cu pruncul

Pruncul doarme. La locul lui, adică în patul nostru. Al lui e pe post de cutie de depozitare așternuturi, jucării, cărți, șervețele, biberoane murdare să nu calc eu noaptea pe ele etc. Are protecții bleu, plapumă și perniță cu iepuri, are două pisici lipite pe căpătăi și pe Lightning McQueen la picioare - degeaba, dacă îmi vine ideea nefastă de a depune copilul în bijuteria asta, s-a dezlănțuit iadul! 

Deci doarme. După o săptămână de răceală și antibiotic, are din nou nasul înfundat - mă bucur deja de noaptea ce va urma. Aveam programat și eu un somn mic cu el împreună, dar trebuie să ajung la duș, sunt restantă cu niște mailuri, musai de dus gunoiul (mai mulți saci diferiți, că de, suntem civilizați, sortăm de zor, deci avem vreo 4 tipuri de gunoaie în casă și încă ceva chestii pentru excepții gen sticlă), am promis să corectez un CV în germană (de vreo 2 săptămâni, dar na, ziceam că nu am dat termen), de pus pe foc ceva garnitură la mâncare, că pruncul mi-a halit orez gol, lăsând ficățeii pentru pisica de pluș. Mă duc acuma să golesc o mașină de spălat și să o pregătesc pe următoarea înainte ca Viezurele să inspecteze fiecare rufă murdară, scoțându-le tacticos din mașină în spatele meu. Mi-am propus să mă uit peste planurile casei și să mă gândesc de ce mobile și amenajări mai avem nevoie, să ne concepem odată bugetul și niște termene realiste de renovare. Am două oferte de slujbă - n-am chef de nici una. Azi trebuia să mă duc la interviu, dădaca m-a anunțat că și ea e bolnavă, deci am privilegiul unei zile în plus cu pruncul. Nu mă plâng neapărat, însă schimbarea asta a planurilor din mers mă dă peste cap în ultimul hal. Cică odată ar trebui să ajung și la coafor, haha, am speranțe pentru sfârșitul lui 2070! 

Ce fac eu din toate cele urgente și importante înșirate mai sus? Nada, niente, nichts! Mă dau pe bloguri, citesc ziare, ciugulesc junk food de care nu mă pot atinge cu pruncul în preajmă, că deh, vreau să îl învăț la mâncare bună și sănătoasă. 

În rest, numai bine... ninsoarea de afară pare chitită să ne onoreze cu prezența ceva mai mult decât precedenta, poate se pune traficul pe pauză, să mai furăm niște timp. 


5 comentarii:

 1. Ca bine zici si bine te mai inteleg! >:D<

  RăspundețiȘtergere
 2. Hello, ma bucur ca n-ai disparut complet din peisaj :). Cum sunteti, ce mai face Nazdravanila?

  RăspundețiȘtergere
 3. N-am disparut, tin aproape, incerc sa revin si cu blogul, usor-usor.:)
  Nazdravanila face de toate si umbla peste tot, mai are putin si pleaca si de acasa, avand in vedere ca reuseste sa deschida pana si usa de la intrare. :)) E vesel si energic, dar si cand nu i se face pe plac sau nu-i convine ceva, e jale. Ambitios si incapatanat. Si comod, afara n-apuca sa mearga prea mult, ca vrea in brate. Cumva a inteles el ca mami poate chiar si atunci cand nu poate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ce, exista ceva ce mami nu poate??? Viezurele e pornit pe demonstrat contrariul :). Lasa ca vine si mersul, in cateva saptamani o sa fuga (sau o sa te fugareasca pe tine) cateva ore bune pe afara :)). Noroc ca vine primavara, vara.

   Ștergere