sâmbătă, 16 iunie 2012

Noi vrem pământ!

De fapt, noi vrem pământ să ne construim o casă. Adică nu ne trebe d-ăla agricol, nici d-ăla pomicol, nici viticol (aici soțul pare să mai vrea să cugete), nici vreo rezervație naturală să campăm, ci teren de casă. 

No, și fiindcă trăim într-o țară civilizată (sic!), unde ordinea și disciplina sunt la mare cinste, ne-am interesat noi și cum e cu construcția, nu doar cu terenul. Oh, și aici începe distracția... construcția, bat-o vina, e cuprinsă într-un minunat plan urbanistic unde au specificat autorii până și numărul, înălțimea și soiul tufișurilor absolut obligatorii de plantat! Nemaivorbind de dimensiunile casei, numărul de etaje, înclinația obligatorie a acoperișului, precum și alte multe amănunte cuantificabile, întinse pe ceva pagini :). V-ați prins? Toate obligatorii.

Deci e clar cum ar trebui să arate construcția la exterior și grădina, respectiv curtea. Mai sunt și câteva reguli sine qua non pentru interior, rezultate din exteriorul cel reglementat și câteva considerente de bun simț, gen prezența unor pereți de rezistență și necesitatea unor uși și ferestre pentru fiecare cameră, și deja planul e aproape imposibil de modificat :). Adică, nouă nu ne-a mai rămas mare lucru de ales și de gândit la partea de arhitectură... în schimb, putem da frâu liber imaginației la amenajările interioare, dacă după distracția sus menționată ne mai permite buzunarul :). 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu